In tientallen beroepen is een snelle internetverbinding noodzakelijk. Ook in onze vrije tijd is het ontzettend fijn om snel te kunnen surfen op het wereldwijde web. Daardoor heb je binnen mum van tijd alle informatie, producten en diensten die je nodig hebt. Met een verbinding via glasvezel kies je voor snel en stabiel internet. Tegenwoordig heb je de keuze uit diverse glasvezel aanbieders, die hun diensten tegen mooie prijzen aanbieden.

Glasvezel aanbieders

We kunnen ons een leven zonder internet eigenlijk niet meer voorstellen. Vrijwel iedereen surft wel een paar uur per dag op het wereldwijde web. Je kunt twee verschillende soorten internetverbindingen afsluiten. Ten eerste is er de standaard ADSL internetaansluiting. Daarvoor kun je bijvoorbeeld terecht bij een aanbieder als Ziggo. Steeds meer Nederlanders kiezen echter voor een internetverbinding met glasvezel. Deze werkt namelijk een stuk sneller dan een klassieke internetverbinding. Bekende glasvezel aanbieders zijn onder andere KPN en XS4ALL.

Verschil ADSL en glasvezel

Er bestaat een interessant verschil tussen ADSL en glasvezel. Aanbieders van een traditionele internetverbinding beheren het kabelnetwerk namelijk zelf. Ze regelen bijvoorbeeld zelf de aanleg en het onderhoud. Bij een glasvezelverbinding werkt het echter anders. Hierbij wordt het netwerk namelijk beheerd door andere bedrijven, in de meeste gevallen Reggefiber of CIF.

Groeiende glasvezelmarkt

Tegenwoordig maken miljoenen Nederlandse huishoudens gebruik van glasvezel. Inmiddels ligt het aantal op zo’n 2 miljoen gebruikers. De glasvezelmarkt is de afgelopen jaren dan ook ontzettend sterk gegroeid. Het snelle en stabiele internet biedt vele voordelen. Zodoende verschijnen er in navolging van populaire providers als KPN steeds meer glasvezelaanbieders op de markt. Dit biedt uiteraard voordelen voor jou als klant. Niet alleen geniet je van een razendsnelle internetverbinding, ook profiteer je regelmatig van scherpe aanbiedingen. Elke glasvezel aanbieder wil immers de grootste worden op de markt.

Glasvezel internet vergelijken? Gebruik daarvoor de vergelijker op de site.