Caiway is een aanbieder van onder meer glasvezel internet. Verder kan je daar ook je andere benodigdheden bestellen voor een alles in 1 pakket: televisie, bellen en internet. Caiway werkt onder de vleugels van een Nederlands bedrijf genaamd CAIW, wat staat voor Communicatie, Amusement, Informatie en Web. Caiway is vooral te vinden in het westen van het land.

Caiway glasvezel internet

Glasvezel internet is de toekomst, en dat beseffen steeds meer providers, waaronder Caiway. Het bedrijf investeert enkel nog in het glasvezelnetwerk, en niet meer in kabelinternet. Doordat glasvezel zo snel als het licht door de kabels gaat is het supersnel. Daarnaast kan je glasvezel niet afluisteren, en zal je veel minder te maken hebben met storingen. Daardoor is het een stuk betrouwbaarder. Ook bij Caiway glasvezel.

Niet enkel het internet kan je bij Caiway ontvangen via het glasvezel netwerk, ook voor het bellen (de digitale telefonie) maakt het bedrijf gebruik van glasvezel. Ook in dat geval betekent dat een betrouwbaarder en snellere verbinding.

Alles in 1 Caiway

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een alles in 1 pakket bij Caiway af te sluiten. Dit betekent dat je beschikt over (glasvezel) internet, bellen en televisie. De eerste twee gaan bij Caiway steeds vaker over het snelle netwerk. Ook het televisie kijken begint steeds meer via het netwerk te lopen, waardoor je een betere kwaliteit beeld en geluid zal ontvangen.

Een paar decennia geleden had men niet kunnen bedenken dat informatie ooit in een lichtflits voor onze neus zou verschijnen. Het internet heeft echter een nieuwe wereld geopend. Bovendien blijft het zich in rap tempo ontwikkelen. Zo kun je met Caiway glasvezel sneller internetten, televisiekijken en telefoneren dan ooit. Het versturen van data vindt met behulp van glasvezel namelijk in een flits plaats.

Downloaden in enkele seconden
Voor het in stand brengen van een draadloze verbinding heb je een WiFi router nodig. Na de installatie van dit apparaat kun je naar hartenlust internetten op je smartphone en tablet. Caiway glasvezel maakt de internetverbinding bovendien sneller dan ooit. Sterker nog, de snelheid kan oplopen tot wel 500 mbit/S. Daardoor download je in slechts enkele seconden al je vakantiefoto’s. Volgens Caiway is het zelfs mogelijk om  100 foto’s in een minuut te downloaden. Het ophalen van mooie herinneringen ging nog nooit zo vlot.

Duurzaam en snel data verzenden
Caiway glasvezel is een zeer snelle verbinding omdat het werkt met een flinterdunne draad. Door het overbrengen van zogeheten lichtsignalen wordt data over grote afstanden verzonden. Het heeft dan ook een zeer hoge bandbreedte. Ondertussen worden storingen voorkomen door het duurzame materiaal waarvan glasvezel is gemaakt. Ook gebruikt het veel minder energie dan bij het koperen netwerk dat wordt gebruikt voor een traditionele internetverbinding.


Snel, betrouwbaar en veilig

Er zijn vele redenen om te kiezen voor Caiway glasvezel. Het is snel, betrouwbaar en veilig. Zo is het netwerk van Caiway altijd goed beschermd met het ‘Veilig Internet Pakket’. Het zorgt ervoor dat je nooit last hebt van ongenode gasten. Daardoor kun je altijd onbezorgd surfen op het wereldwijde web, voordelig bellen in heel Nederland en/of genieten van een van de honderden tv-zenders die Caiway aanbiedt.