De afgelopen jaren is de populariteit van een glasvezel sterk toegenomen. Steeds meer Nederlanders ontdekken dat deze verbinding sneller en stabieler internet biedt. Er zijn dan ook steeds meer providers die glasvezel aanbieden tegen mooie prijzen. De kans bestaat echter dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Welke voordelen biedt Fiber glasvezel in vergelijking met andere providers?

Fiber glasvezel de allersnelste

Glasvezel werkt ontzettend snel omdat het data heen en weer stuurt via een dunne en glazen draad. Toch bestaat er nogal veel verschil tussen de internet snelheden die providers aanbieden. Wat betreft een snelle verbinding voor internet en televisie maak je met Fiber een goede keuze. Uit een test van een vergelijker is namelijk gebleken dat Fiber glasvezel het snelste werkt. De glasvezelsnelheid is bij deze provider maar liefst 53 Mb/s. Volgens Fiber zelf krijg je als klant bovendien altijd de gewenste snelheid. Is dit niet het geval, dan krijg je volgens de provider zelfs je geld terug.

Waar voor je geld

Bij de keuze voor een provider is het belangrijk dat je waar voor je geld krijgt. Fiber doet haar uiterste best om de snelste glasvezel aan te bieden. Daardoor kun je sneller bestanden downloaden dan ooit. Ook het bekijken van televisieprogramma’s en films is dankzij de HD-kwaliteit leuker dan ooit. Bovendien heb je dankzij Fiber glasvezel onder andere de keuze uit tientallen tv-zenders, radio zenders en programma gemist. Je kunt zelfs live TV streamen naar Google Chromecast.

Meerdere apparaten

Een van de voordelen van Fiber is dat je internet ontvangt op meerdere apparaten. Dit maakt het gemakkelijk om meerdere taken tegelijkertijd te doen. Tussen het internetten door is het bijvoorbeeld erg simpel om grote bestanden te downloaden, zonder dat de verbinding vertraagd wordt. Bij een traditionele internetverbinding kwam dit laatste nog wel eens voor.