Misschien heb je je wel eens afgevraagd hoe een glasvezelverbinding werkt. Gelukkig is dit niet heel ingewikkeld om uit te leggen. In feite is een glasvezel een dunne en zeer sterke glazen draad. Door middel van lichtsignalen stuurt het data over grote afstanden hen en weer. Een van de providers die deze verbinding aanbiedt is XS4ALL. Dankzij XS4ALL glasvezel is het mogelijk om razendsnel te internetten, telefoneren en televisie te kijken.

Duurzaam en snel

De populariteit vanĀ glasvezel is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Grote kans dat je wel eens een medewerker van XS4ALL aan de deur hebt gehad met een mooie aanbieding. Hij of zij heeft je ongetwijfeld verteld over de vele voordelen van deze verbinding. Zo geniet je met XS4All glasvezel van stabiel internet met snelheden tot wel 500 Mb/s. Dankzij het duurzame element heb je met glasvezel bovendien vrijwel nooit last van storingen, en ook de WiFi heeft altijd een goed bereik.

Miljoenen glasvezel aansluitingen

Glasvezelverbindingen zijn inmiddels in heel Nederland te vinden. Naar schatting zijn er inmiddels al 2 miljoen aansluitingen. XS4ALL draagt daar met haar verschillende abonnementen absoluut een steentje aan bij. Voor enkele tientjes heb je al een razendsnelle internetverbinding in huis. Erg handig wanneer je voor je werk bijvoorbeeld meerdere computers nodig hebt. Een glasvezelverbinding wordt namelijk per huishouden aangesloten. Omdat je niet in verbinding staat met de buren komt een trage of niet-werkende verbinding niet meer voor.

De prijs meer dan waard

De XS4All glasvezel bespaart je behoorlijk veel tijd. Je kunt er namelijk tegelijkertijd mee internetten, streamen en muziek luisteren. Ook het downloaden van grote bestanden is een fluitje van een cent. Glasvezel is wel iets duurder dan een gewone internetverbinding. Toch is het op meerdere fronten de prijs meer dan waard.